آموزش نصب سیفون ظرفشویی

نحوه نصب انواع سیفون ظرفشویی (گام به گام)

نصب سیفون ظرفشویی یک قلو و دو قلو از مهم ترین کارهایی می باشد که هر فرد باید در مورد آن اطلاع داشته باشد. چون در بسیاری از مواقع برای جلوگیری از بالا زدن آب از سینک ظرفشویی باید سیفون آن را به طور کامل باز و پس از شستشو مجدد آن را نصب کنید. علاوه براین، سیفون های ظرفشویی جنس پلاستیکی دارند و خیلی زود ممکن است دچار ترک و شسکتگی شوند و چاره ای جز تعویض و نصب قطعه سالم نیست. در این مطلب از گروه لوله بازکنی تهران شرکت تهران سماء نحوه نصب سیفون سینک ظرفشویی تک لگن و دو لگن را مرحله به مرحله بررسی و آموزش خواهیم داد. علاوه براین، اجزای سیفون ها را ابتدا معرفی می کنیم تا با شناخت بهتر بتوانید نسبت به بستن لوله زیر سینک ظرفشویی اقدام کنید.

سیفون ظرفشویی چیست؟

سیفون به مجموعه ای از چند قطعه پلاستیکی شامل حلقه و لوله و اتصالات گفته میشود که در قسمت زیرین سینک ظرفشویی و روشویی نصب میشود. در واقع سیفون شرایط را برای انتقال پساب های موجود در سینک به چاه فاضلاب فراهم می کند و مانع از اتصال مستقیم سینک به چاه خواهد شد. لوله های موجود در سیفون به صورت خمیده بوده و به آنها اصطلاحا شترگلو گفته میشود که بر اساس نحوه نصب سیفون می توان آنها را به دو گروه شتر گلو p شکل و S شکل دسته بندی کرد.

چرا سیفون زیر سینک ظرفشویی نصب میشود؟

شاید تابحال برای شما نیز این سوال بوجود آمده باشد که نصب سیفون ظرفشویی چه کاربردی دارد؟ دلیل استفاده از لوله خمیده و دارای انحنا در سیفون چیست؟ چرا سینک با یک لوله صاف به صورت مستقیم به چاه متصل نمیشود؟ لازم است بدانید که چاه فاضلاب شرایط ایده آلی برای رشد و تکثیر سوسک و سایر حشرات دارد. به همین دلیل خیلی زود انواع سوسک و حشرات مختلف در آن تکثیر میشود. در صورت اتصال مستقیم سینک ظرفشویی به چاه فاضلاب این حشرات براحتی وارد آشپزخانه خواهند شد. این در حالیست که اتصالات و لوله های خمیده موجود در سیفون مانع از ورود سوسک به سینک خواهد شد.
از دیگر دلایل بستن سیفون زیر سینک ظرفشویی، جلوگیری از انتشار بوی فاضلاب در آشپزخانه می باشد. البته توجه داشته باشید که در صورت تمیز نکردن مرتب سیفون به مرور خودش به منبعی از بوی بد در آشپزخانه تبدیل میشود.

انواع سیفون سینک ظرفشویی

با توجه به اینکه سینک های موجود در بازار دارای تنوع زیادی هستند، به همین دلیل در طراحی سیفون ها نیز تنوع زیاد به چشم میخورد. بر اساس یک دسته بندی کلی می توان سیفون ظرفشویی را به دو گروه روکار و توکار تقسیم بندی کرد. نوع روکار کاملا قابل رویت بوده و زیر سینک بسته میشود. نوع توکار بیشتر داخل کابینت نصب شده و به همین دلیل قابل رویت نیست. به منظور آسان تر شدن فرآیند نصب و تعویض سیفون، اغلب از نوع روکار برای سینک ظرفشویی استفاده میشود.

مطلب پیشنهادی: رفع گرفتگی سینک ظرفشویی با روشهای آسان و خانگی

اجزای سیفون ظرفشویی

پس از خرید سیفون با چند قطعه پلاستیکی و واشر مواجه خواهید شد که هر یک کاربرد خاصی دارند. بر روی بسته بندی این محصولات نقشه نصب و اتصال آنها مشخص است، اما اگر به آن دسترسی ندارید، در ادامه ابتدا لازم است با اجزای سیفون ظرفشویی آشنا شوید که عبارتند از:

  • آبریز: قطعه ای فلزی و توری شکل می باشد که داخل سینک قرار گرفته و از ورود تکه های باقی مانده مواد غذایی و مواد جامد بزرگ به سیفون جلوگیری می کند.
  • دنباله سیفون: دنباله قطعه ای پلاستیکی می باشد که وظیفه آن اتصال آبریز به لوله تخلیه است.
  • اتصال T شکل: این قطعه در سیفون هایی کاربرد دارید که زیر سینک ظرفشویی دو قلو نصب میشوند.
  • شترگلو: لوله ای منحنی شکل می باشد که به چاه فاضلاب متصل میشود. این قطعه دارای دو نوع P و S شکل است و با توجه به محل نصب انتخاب میشوند. به عنوان مثال اگر سیفون از طریق دیوار به چاه فاضلاب متصل میشود، نوع P شکل برای آن کاربرد دارد و برای اتصال به چاه روی زمین از نوع s استفاده خواهد شد.

توجه داشته باشید که با توجه به یک لگن یا دو و سه لگن بودن سینک ظرفشویی، برخی از قطعات سیفون ممکن است متفاوت باشند. علاوه براین، در زمان نصب ممکن است با توجه به شرایط به برخی از اتصالات جانبی نیز نیاز داشته باشید. به عنوان مثال اگر لوله های تخلیه کوتاه باشند، با فیتینگ لوله جدید را به سر آن می توان اضافه کرد.

نحوه بستن لوله زیر سینک ظرفشویی

پس از آشنایی با سیفون و اجزای آن، بر اساس نقشه می توان مراحل نصب را انجام داد. در ادامه بدون در نظر گرفتن نقشه مراحل را بر اساس نوع سینک ارائه می دهیم:

نحوه نصب سیفون ظرفشویی یک قلو

سینک های ظرفشویی دارای تنوع زیادی هستند و رایج ترین و قدیمی ترین آنها، یک قلو می باشد. در واقع این سینک ها تنها از یک لگن تشکیل شده و به همین دلیل بستن سیفون زیر آنها نسبت به سایر مدل ها آسان تر است. مراحل نصب سیفون ظرفشویی یک قلو یا تک لگن به صورت زیر می باشد:

  • ابتدا توری فلزی و شبکه ای باید روی سوراخ کف سینک قرار گیرد. مقدار کمی بتونه لوله کشی به اطراف آبریز بکشید. سپس آبریز را روی آن قرار داده و فشار دهید.

نحوه نصب سیفون ظرفشویی یک قلو

  • در مرحله بعد باید مهره آبریز را از زیر سینک محکم کنید.

نحوه نصب سیفون ظرفشویی

  • واشر پلاستیکی را روی دهانه دنباله سیفون قرار دهید.
  • حلقه اتصال را روی واشر قرار داده و بچرخانید تا کاملا محکم شود.

 نصب سیفون ظرفشویی

  • در مرحله بعد باید لوله ها را به هم متصل کنید. برای اتصال لوله ها کافیست بررسی کنید که کدام سمت آن مهره ها برجسته بوده و برآمدگی دارند. قسمت هایی که برجستگی ندارند را به هم متصل نمایید.

نحوه بستن سیفون سینک دوقلو

اتصالات در سیفون مناسب برای سینک های دو قلو کمی با نوع یک قلو متفاوت است و باید از لوله های T شکل نیز استفاده شود. نحوه نصب سیفون ظرفشویی دوقلو به صورت زیر می باشد:

  • مانند سینک تک لگن، ابتدا بتونه لوله کشی روی لبه آبریز قرار داده و قطعه توری فلزی را به آن فشار دهید. سپس از قسمت پایین سینک پیچ را محکم کنید تا آبریز ثابت شود.
  • لوله هایی که مهره آنها دارای برآمدگی می باشد را به کاسه سینک متصل کنید. این کار را برای هر دو سینک باید به صورت جدا انجام دهید.
  • سپس قسمت صاف لوله ها باید اتصالات سه راهی شکل وصل شوند.
  • در نهایت قطعه بزرگ کاسه ای شکل به سه سراهی متصل میشود.
  • لوله خرطومی را با مهره به قطعه کاسه ای شکل که سه راهی وارد آن شده است متصل کنید. در واقع لوله خرطومی باید به خروجی قطعه کاسه ای شکل وصل شود.
  • طرف دیگر لوله خرطومی را به چاه فاضلاب متصل نموده و با اتصالات پلاستیکی کاملا آن را محکم کنید.

نکته بسیار مهم در نحوه نصب سیفون ظرفشویی دوقلو و یک قلو، محکم کردن اتصالات آنها به هم است. باز بودن محل اتصال خرطومی به چاه فاضلاب و همچنین حلقه متصل به آبریز منجر به نشت آب میشود. علاوه براین، بوی بد فاضلاب نیز در محیط پخش خواهد شد. علاوه براین، به دلیل تفاوت هایی که در سیفون های مختلف وجود دارد، بهترین کار استفاده از نقشه موجود در بسته بندی می باشد. با استفاده از اطلاعات روی این نقشه ها می توانید در کمترین زمان سیفون سینک ظرفشویی اخوان، ایلیا استیل، پرنیان استیل و استیل البرز را انجام دهید.

4.7/5 - (4 امتیاز)

خدمات ما

چاه بازکنی تهران

چاه بازکنی تهران

چاه فاضلاب آشپزخانه، چاهک حمام، کفشورها و غیره دچار گرفتگی شده و به دنبال چاه بازکن هستید؟ نگران کثیف کاری خدمات چاه بازکنی هستید؟ تفاوتی ندارد که در شمال تهران…
تعمیر توالت فرنگی

تعمیر توالت فرنگی

تعمیر توالت فرنگی در تهران یکی از خدمات ارائه شده در مجموعه تهران سماء با کیفیت تضمین شده، فوری و شبانه روزی است. این خدمات توسط تعمیرکار توالت فرنگی در…
رفع نم و رطوبت ساختمان

رفع نم و رطوبت دیوار و سقف ساختمان

رفع نم و رطوبت دیوار، کف و سقف ساختمان بدون تخریب از جمله خدمات ارائه شده در مجموعه لوله بازکنی تهران سماء می باشد که با بالاترین کیفیت اجرا میشود.…
لایروبی چاه

لایروبی و کف تراشی چاه فاضلاب

لایروبی چاهنیاز به لایروبی چاه فاضلاب دارید؟ در تهران ساکن هستید؟  ما چاه شما را در کوتاه ترین زمان لایروبی و تعمیر می کنیم خدمات لایروبی چاه و شبکه فاضلاب توسط مقنی…
حفر چاه آب و فاضلاب

حفر چاه نو

حفر چاهحفر چاه نو حفر چاه آب و فاضلاب در تهران (تضمینی و ارزان) حفاری چاه در کوتاه ترین زمان و بهترین کیفیت خدمات حفر چاه آب و فاضلاب دستی توسط…
تشخیص ترکیدگی لوله در تهران

تشخیص ترکیدگی لوله

تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاهآیا در پی تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله آب با دستگاه نشت یاب هستید ؟ ما مشکل نشتی لوله و نم دیوار را در کوتاه…
تخلیه چاه

تخلیه چاه

تخلیه چاه تهراندر تهران ساکن هستید؟ چاه فاضلاب شما پر شده؟ ما چاه توالت را در کوتاه ترین زمان تخلیه می کنیم خدمات تخلیه چاه تهران با پمپ لجن کش و…
لوله بازکنی در تهران شبانه روزی

لوله بازکنی تهران

لوله بازکنی تهرانلوله بازکنی تهران با بازدید و مشاوره رایگان ساکن تهران هستید؟ لوله فاضلاب شما دچار گرفتگی شده؟ ما مشکل شما را در کوتاه ترین زمان حل می کنیم…

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.