نحوه محاسبه متراژ انباره یا فرمول محاسبه حجم انباره چاه جذبی از مهم ترین گام ها قبل از حفر چاه می باشد که بر اساس فاکتورهای مختلف تعیین میشود. عدم توجه به این مسئله و انجام محاسبات اشتباه در نهایت باعث میشود ظرفیت انباره چاه متناسب با مقدار آب ورودی به آن نبوده و در نهایت نیاز به تخلیه چاه به دفعات مکرر و در فاصله های کوتاه وجود خواهد داشت. گروه فنی سما، ارائه دهنده خدمات لوله بازکنی تهران و تخلیه چاه در ادامه به نحوه محاسبه حجم انباره و موارد مهم در آن خواهد پرداخت.
فاکتورهای مهم در نحوه محاسبه حجم انباره چاه
انباره به انتهایی ترین اجزای چاه فاضلاب گفته میشود که به عنوان منبع و مخزن برای ذخیره پساب ها عمل می کند. اندازه، حجم یا متراژ انباره لازم است بر اساس فاکتورهای مختلف و متناسب با محیط تعیین گردد. از مهم ترین عوامل در محاسبه حجم انباره چاه جذبی می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:
جنس خاک
خاک زمینی که چاه جذبی در آن حفر می گردد دارای قدرت جذب متفاوتی می باشد، به طوریکه برخی از خاک ها بیشتر ماسه ای بوده و برخی قدرت نفوذ کمی دارند. خاک های با قدرت جذب بالا قادر به جذب حجم زیادی از فاضلاب هستند و در نتیجه می توان حجم انباره را برای آنها کمتر در نظر گرفت. در مقابل، برخی از خاک ها قدرت نفوذ کمی داشته و امکان جذب فاضلاب در آنها وجود ندارد. لذا لازم است حجم بیشتری را برای انباره آنها اختصاص داد تا کمتر به تخلیه چاه نیاز داشته باشند.
تعداد واحدها و ساکنین ساختمان
میزان فاضلاب ورودی به چاه فاضلاب از دیگر فاکتورهای مهم در فرمول محاسبه حجم انباره چاه جذبی می باشد. تعداد واحد های ساختمان، تعداد افراد ساکن در هر واحد و ضریب فاضلاب تولیدی توسط مهمان از مهم ترین و اصلی ترین فاکتورها در تعیین حجم و متراژ انباره چاه به شمار می روند.
از دیگر فاکتورها می توان به ضریب حفر چاه، تعداد ماه های سال، دوره یا عمر طراحی چاه اشاره نمود که مقادیر مشخص و ثابتی داشته و در نحوه محاسبه متراژ انباره مورد استفاده قرار میگیرد.
فرمول محاسبه حجم چاه جذبی
بر اساس فاکتورهای فوق، نحوه محاسبه متراژ چاه فاضلاب و حجم انباره به صورت زیر تعریف میشود:
V [lit] = 90 [Lit/Per] x تعداد نفرات ساکن x ضریب فاضلاب جامد x ضریب حفر چاه x تعداد ماه های سال x (دوره طراحی چاه) x ضریب فاضلاب جامد پس از 10 الی 15 سال
ضرایب مورد نیاز در این رابطه به شرح زیر تعیین میشوند:
- ضریب حفر چاه: 5/30
- ضریب فاضلاب جامد: 0.01
- تعداد ماه های سال: 12
- ضریب فاضلاب جامد پس از گذشت 10 الی 15 سال: 0.5
- دوره طراحی چاه: 10 الی 15
نکات مهم در نحوه محاسبه حجم انباره چاه جذبی
- رابطه فوق در تعیین انباره برای چاه فاضلاب ساختمان می باشد و مقدار حجم تعیین شده برای انبار شده آب باران نیست.
- حجم در نظر گرفته شده برای انباره چاه های جذبی به مرور ممکن است به دلیل رسوب و ته نشینی مواد ذائد بر روی دیواره و کف آن کاهش پیدا کند. در این شرایط لازم است علاوه بر تخلیه چاه، لایروبی و کول گذاری چاه نیز صورت گیرد.
حفر چاه جذبی در تهران ارزان و فوری
گروه خدمات فنی سما با بهره مندی از تجهیزات کاملا بروز و افراد حرفه ای، آماده ارائه خدماتی از قبیل حفر چاه نو ، لایروبی، لوله بازکنی و تخلیه چاه در تمام مناطق تهران می باشد. تمام کارکنان این مجموعه از نکات و اصول ایمنی در حفر چاه و تعیین و محاسبه حجم و متراژ انباره مطلع بوده و خدمات خود را با کیفیت ارائه می دهند. برای برقراری ارتباط با خدمات فنی سما می توانید از راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده نمایید.